Deelnemersinfo

Parkeren

Auto` s kunnen niet meer parkeren op het terrein zoals voorgaande jaren. Je moet uitwijken naar de westkant van de Soestdijkseweg-Zuid in De Bilt of naar het ter beschikking gestelde SWECO parkeerterrein. Dit is zeker zo` n 15 tot 20 minuten lopen. Kijk verder op de website bij bereikbaarheid.

Fietsen parkeren alleen op de aangegeven plekken, de boswachter vraagt om niet tegen de bomen te parkeren.

Startnummers ophalen

  • zaterdag voorafgaand aan de Chocolademelkloop van 10:00 tot 12:00 uur bij Paviljoen Beerschoten en
  • zondag op de dag zelf vanaf 09.30 uur op het terrein. Dit kan tot uiterlijk 10.30 uur, want om 10.45 uur begint de warming-up. Kies de startnummers-tent waar de eerste letter van je achternaam op staat.

Loop met je eigen startnummer

  • Je naam staat op het startnummer. Dit is voor de verloting, maar ook voor de verschillende afstanden van belang. Loop dus met je eigen startnummer. De Pieten kennen je naam natuurlijk al, maar vinden dit geheugensteuntje wel fijn!
  • Heb je een startnummer van iemand overgenomen? Verander dan je naam.
  • Wil je toch een kortere afstand lopen dan je van plan was? Dat mag altijd. Wil je een langere afstand lopen, wissel dan vooraf je startnummer om  bij het startnummer afhaal punt en betaal het verschil bij.

Startnummer vóór op de borst bevestigen

Voor de duidelijkheid en de foto: bevestig het startnummer aan de voorzijde aan de kleding. Aan alle startnummers zit een lot. Bewaar dit goed voor de verloting! Je hoeft het lootje er pas af te scheuren om 12.30 uur, vlak voor de verloting, als de lootjes worden ingenomen.

Warme kleding

Vergeet niet warme en droge kleding mee te nemen voor na het lopen. Nadat de 10 km lopers binnen zijn (om 13.00 uur) is de grote verloting. Het is zeker de moeite om dan nog even te blijven! Denk aan droge sokken en een droog shirt, je kunt je omkleden in de omkleedtent, waar je ook spullen mag achterlaten. Dit is onbewaakt. Let op: In het paviljoen mag je géén spullen neerleggen.

Tijdwaarneming

Als je bij het inschrijven aangaf dat je met tijdwaarneming wilt lopen, krijg je een startnummer met een chip ( bibtag). Je tijd wordt dan exact gemeten en komt in de uitslagenlijst. Alle andere deelnemers kunnen de tijd bijhouden door op de startklok te kijken die bij de start en finish staat.

Hoe starten we?

1km en 2,3 km

De 1 km start om 11.00 uur en de  2,3 km om 11.20. De snelle lopers staan vooraan, dan worden de kleinsten niet ondersteboven gelopen.

5 en 10 km

Bij de 5 km en bij de 10 km starten we in 2 startvakken, zodat er meer ruimte ontstaat om meteen lekker te lopen. De snelle 5 én 10 km lopers starten in het voorste startvak, de rustige lopers in het achterste startvak.

De kleur van de startnummers van de snelle lopers is donker, van de rustige starters lichter van kleur.

We starten dus met ALLE 5 en 10 km lopers tegelijk vanuit 2 startvakken, verdeeld naar snelheid, niet naar afstand.  Luister goed naar onze vaste speaker, die tussen de grapjes door, ook het hele evenement in goede banen leidt! Houdt rechts tijdens het lopen.

Grote verloting

Aan het einde van de loop wordt jouw startnummer jouw geluksnummer! Vlak voor de verloting, vanaf 12.30 uur,  lever je het lootje in bij de strooi-Pieten, op het grote grasveld, bij de parasol.  Eerder niet!! De winnende nummers zijn zo altijd aanwezig. ☺ Er zijn weer mooie prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsors.  Er kan dit jaar o.a. een boodschappenpakket, een etentje,  een luxe telefoon,  of een chipolatataart gewonnen worden! De kans is groot dat je iets wint!! De verloting duurt van 13.00 uur tot 13.30 uur.

en verder

De prijzen van de consumpties zijn laag. De bescheiden opbrengst van de koffie en de broodjes-bij-het-vuur is voor Amnesty en voor het MS fonds. Je mag natuurlijk altijd iets meer geven dan er gevraagd wordt. Handig als je wat kleingeld meeneemt dus. Je kan nergens pinnen!

Wil je echt alles weten?

www.chocolademelkloop.nl

voor t laatste nieuws volg je ons op Facebook, Twitter of  Instagram