Deelnemersinformatie

Een bijzondere  editie van de Chocolademelkloop gaat in 2022 van start op een nieuwe startlocatie, Soestdijkseweg 173, Bilthoven tegenover het gemeentehuis. Wat leuk dat je meedoet

Parkeren

Auto` s parkeren aan de Soestdijkseweg, bij het RIVM parkeerterrein. Rijd tot de rotonde voor het RIVM en volg dan de verkeersregelaars. Lopend kun je vanaf je auto doorsteken via een voetpad.  Kijk verder op de website bij bereikbaarheid.

Fietsen parkeren alleen op de aangegeven plek, voor het gemeentehuis, niet op het veld. Voor de hulpdiensten moet de doorgang goed blijven, volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars goed op.

Startnummers ophalen

dit kan op 2 momenten

 • zaterdag voorafgaand aan de Chocolademelkloop van 10:00 tot 12:00 uur , op het veld voor het gemeentehuis en
 • zondag op de dag zelf vanaf 09.30 uur op het terrein. Dit kan tot uiterlijk 10.30 uur, want om 10.45 uur begint de warming-up. Kies de startnummer-tafel waar de eerste letter van je achternaam op staat.
 • We zitten nog niet vol. Wil je nog iemand anders meenemen, dan kan ter plekke nog een startnummer gekocht worden.

Je eigen startnummer

 • Je naam staat op het startnummer. Dit is voor de verloting, maar ook voor de verschillende afstanden van belang.
  1 km =oranje
  2 km = groen
  5 km voorste startvak =donkerblauw
  5 km achterste startvak = lichtblauw
  Loop dus met je eigen startnummer. De Pieten kennen je naam natuurlijk al, maar vinden dit geheugensteuntje wel fijn!
 • Heb je een startnummer van iemand overgenomen? Verander dan je naam.
 • Wil je toch een kortere afstand lopen dan je van plan was? Dat mag altijd. Wil je een langere afstand lopen, wissel dan vooraf je startnummer om  bij het startnummer afhaal punt en betaal het verschil bij.
 • Voor de duidelijkheid en de foto: bevestig het startnummer aan de voorzijde aan de kleding. Aan alle startnummers zit een lot. Bewaar dit goed voor de verloting! Je hoeft het lootje er pas af te scheuren om 12.00 uur, vlak voor de verloting, als de lootjes worden ingenomen.

Warme kleding mee

Vergeet niet warme en droge kleding mee te nemen voor na het lopen. Laat spullen achter in de omkleedtent. dit is onbewaakt en ongeorganiseerd.  Nadat de  lopers binnen zijn (rond 12.30 uur) is de grote verloting. Het is zeker de moeite om dan nog even te blijven! Denk aan droge sokken en een droog shirt.

Tijdwaarneming

Als je bij het inschrijven aangaf dat je met tijdwaarneming wilt lopen, krijg je een startnummer met een chip ( bibtag). Je tijd wordt dan exact gemeten en komt in de uitslagenlijst. Alle andere deelnemers kunnen de tijd bijhouden door op de startklok te kijken die bij de start en finish staat.

startmomenten

11.00 uur : 1 km start op het grote veld. Zij lopen 2x een grote ronde om alle tenten en mensen heen.

11.20 uur : 2 km start. De snelle lopers staan vooraan, dan worden de kleinsten niet ondersteboven gelopen

11.45 uur : 5 km start. De 5 km start in 2 startvakken, zodat er meer ruimte ontstaat om meteen lekker te lopen. De snelle 5 km lopers starten in het voorste startvak, met donkerblauw nummer, de rustige lopers in het achterste startvak, met lichtblauw nummer. We starten dus met alle 5 km lopers tegelijk vanuit 2 startvakken, verdeeld naar snelheid, niet naar afstand.

Luister goed naar onze vaste speaker, die tussen de grapjes door, ook het hele evenement in goede banen leidt!

Houd rechts tijdens het lopen.

Grote verloting

Aan het einde van de loop wordt jouw startnummer jouw geluksnummer! Vlak voor de verloting, vanaf 12.00 uur,  lever je het lootje in bij de strooi-Pieten, bij de fotoplek. Eerder niet! De winnende nummers zijn zo altijd aanwezig. ☺ Er zijn weer mooie prijzen beschikbaar gesteld door onze sponsors.  Er kan dit jaar o.a. een boodschappenpakket,  een luxe telefoon,  een boormachine of een chipolatataart gewonnen worden! De kans is groot dat je iets wint!! De verloting duurt van 12.30 uur tot 13.00 uur.

water, chocolademelk en hapje eten

Wil je water na afloop? Neem dat dan zelf mee. Op deze plek kunnen we alleen koffie/thee/limonade aanbieden. Wel zal er een kraampje zijn waar je een warme crêpe of minipizza kan kopen.  De bescheiden opbrengst van de koffiekraam  is voor Amnesty. Je mag natuurlijk altijd iets meer geven dan er gevraagd wordt. Handig als je wat kleingeld meeneemt. Je kan niet overal pinnen!

Duurzaam Verder leuk om te melden dat we ieder jaar een kleinere ecologische voetafdruk proberen te krijgen en  meer duurzaam, biologisch en fair- trade worden.

Fantastisch dat je er bij bent!
Kernteam Stichting Chocolademelkloop  Saskia F, Saskia O., Richard, Peter, Hanneke

www.chocolademelkloop.nl

volg  ons ook op Instagram