Organisatie

Wie organiseren dit?

De Chocolademelkloop wordt elk jaar weer mogelijk door de inzet van het kernteam, zo`n 100 vrijwilligers en diverse vaste partners die vermeld staan bij sponsors

In 2022 organiseerden wij met het huidige bestuur de Chocolademelkloop voor de laatste keer. Denk je dat het deelnemen aan een nieuw bestuur en het voortzetten van de Chocolademelkloop in enige vorm iets voor jou is? Laat het ons weten ! 

Het kernteam ( bestuur) bestaat uit: vlnr: Saskia O, Peter, Saskia F, Richard, Hanneke

Saskia Olmer, trainer bij De Loopschool, orthopedagoog, MSen en leerkracht in het SBO onderwijs. Liep diverse marathons, halve marathons en andere loopevenementen in Nederland.
Als leerkracht probeer ik mijn leerlingen het plezier in sporten bij te brengen. Voor hen organiseer ik daarom geregeld hardloopworkshops. Ik kan enorm genieten van het geven van de trainingen. De stap naar het bestuur van de Chocolademelkloop was dus een logische. Al vanaf het eerste begin ben ik o.a. het contact voor de Pieten en de hoofd-Piet. Ik vind dat een grote eer en doe dat ieder jaar met zeer veel plezier.
Peter van Oorschot, business development director, sportliefhebber, tennisser en incidenteel hardloper
Zowel in mijn dagelijks werk als bij de Chocolademelkloop ben ik een teamplayer. Al enige jaren ben ik eindverantwoordelijk voor de opbouw en inrichting van het terrein. Het met elkaar toewerken naar dit jaarlijkse festijn is iets wat zich langzaam opbouwt en resulteert in een schitterende climax. Hoe mooi kan je eindresultaat zijn!
Saskia Fonteijne, initiatiefnemer van de Chocolademelkloop. Eigenaar van De loopschool, fysiotherapeut, gespecialiseerd in longproblemen en hardloopblessures. Liep diverse marathons, halve marathons en andere loopevenementen in Nederland
Wat is het mooi om te merken dat de Chocolademelkloop door zoveel mensen een warm hart wordt toegedragen. Lopers, sponsoren en vrijwilligers. Ieder jaar merk ik dat velen de passie voor het lopen delen. Het doel van de Chocolademelkloop, voornamelijk het plezier in buiten hardlopen en bewegen stimuleren, wordt door velen gedragen. En of het nu sneeuwt, regent, stormt of zonnig herfstweer is, ieder jaar staan er weer zeer veel kinderen en volwassenen klaar voor de start!
Richard van Nieuwenhuizen, Engineering Manager Industriële automatisering, in 2009 als groentje begonnen bij de beginnersclinic van De Loopschool
In het voorjaar van 2014 ben ik gevraagd om zitting te nemen in het bestuur als algemeen lid en ik heb direct volmondig ja gezegd. Na een paar jaar als loper te hebben deelgenomen heb ik nu de mogelijkheid om dit schitterende evenement mede te helpen organiseren. Ik heb de verantwoordelijkheid voor het parcours en vul daarnaast diverse losse taken in.
Hanneke Erasmus, praktijkmanager, logopedist, MSen, recreatief hardloper
Als , praktijkeigenaar, moeder en werkgever ben ik gewend veel processen tegelijk aan te sturen. Bij de Chocolademelkloop hou ik veel lijntjes in de gaten en ben ik verantwoordelijk voor de website, de inschrijving en sponsorcontacten. Het is mooi om te zien hoe al die lijntjes ieder jaar weer bij elkaar komen. De Chocolademelkloop verbindt ondernemers, sporters en gezinnen. Het idee dat voor veel kinderen de Chocolademelkloop een onderdeel van hun jeugd uitmaakt en voor sommige volwassenen een keerpunt betekent in hun hardloopplezier geeft mij het gevoel dat ik iets wezenlijks kan bijdragen.

Hoe wordt het opgezet?

Het kernteam vergadert ongeveer 6 keer per jaar. Ieder kernteamlid heeft zijn takenpakket en zijn vrijwilligers. De eerste vergadering is meestal in mei. Dan begint het grote organiseren, regelen, vragen, bestellen en overleggen. Een goed draaiboek zorgt voor een prima overzicht. In de week voorafgaand aan de Chocolademelkloop wordt op één avond al heel wat kilometers afgelegd door de vrijwilligers die de tasjes vullen. Rapend rondom de tafel, wordt tasje voor tasje gevuld. Zaterdag beginnen we met opbouwen. De zondag zelf wordt er om 7.30 uur een briefing gehouden en als het eerste licht zich laat zien, worden alle details verder ingevuld.  En dan… kunnen we beginnen!

 

Hoe is de Chocolademelkloop ontstaan?

In 2002 werd een beginnersclinic van De Loopschool afgesloten in november. Omdat het zo koud was, bracht Saskia Fonteijne, trainer en eigenaar van De Loopschool, warme Chocolademelk mee. Dit beviel zo goed, dat het jaar erna ook familieleden, kinderen en vrienden mee wilden doen. De geboorte van de Chocolademelkloop, met 70 deelnemers, was een feit. Ieder jaar daarna wilden steeds meer mensen meelopen, waaronder de verschillende Pieten!
Dankzij het grote succes van dit hardloopevenement in De Bilt, is de Chocolademelkloop uitgegroeid tot een middelgrote loop in Nederland, met  1500 deelnemers. Het bestuur besloot daarom in 2010 een stichting op te richten. Juist een stichting is de meest passende bestuursvorm, om daarmee ook de non-commerciële intenties uit te dragen.

Doelstelling

Het doel van de Chocolademelkloop is dat zoveel mogelijk mensen plezier hebben en genieten van het samen sporten in de natuur. Met elkaar, in verbinding met je vrienden, je familie, je gezin, maar ook met je lokale gemeenschap en je directe leefomgeving. We willen bijdragen aan een gezonde leefgewoonte met veel bewegen en aandacht voor de omgeving met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk. Iedereen die opgroeit met de Chocolademelkloop krijgt dat met de  paplepel, of eigenlijk met de chocolademelkbeker, ingegoten.