Per 13-11-2021 zijn de corona maatregelen aangescherpt 

Helaas zijn we ingehaald door het Coronavirus en zijn wij als bestuur genoodzaakt de Chocolademelkloop editie 2021 af te gelassen. Dit is een enorme teleurstelling, zowel voor jullie als voor ons, maar we kunnen niet anders. 

Uitleg afwegingen 

Als deelnemer heb je wellicht nog vragen waarom het niet doorgaat. Omdat jullie geen volledig inzicht hebben in alles wat samenhangt met het organiseren van dit evenement, hier wat toelichting op ons besluit.
  • Er schreven zich bijna 1400 mensen in tot nu toe. Dit betekent dat we tegen zo`  n kleine 150 mensen moeten zeggen dat ze niet mee mogen doen. 
  • De loop wordt georganiseerd in een openbaar bos. Het afsluiten van het evenementen terrein waar de CTB- controle verplicht is en de handhaving daarvan, zou op veel problemen stuiten. Vanuit de gemeente zijn hier wel harde eisen aan verbonden voor de vergunning. 
  • We hebben nog steeds geen vergunning van de gemeente, ondanks dat we dit op tijd aanvroegen en ondanks  veel formulieren, telefoontjes, geschreven protocollen en pogingen aan alle eisen te voldoen. 
  • 46% van onze deelnemers is jonger dan 14 jaar. Toeschouwers zijn niet toegestaan.  Dit zou betekenen dat we de ouders en familie leden aan de voorkant moeten tegenhouden, met hekken?  in een openbaar bos? 
  • En dan nog de ethische kwestie: kan je honderden mensen bij elkaar zetten in een startvak of bij de verloting, het uitdelen van de Chocolademelk of de warming up, terwijl de oproep is om thuis niet met meer dan 4 gasten samen te komen en zelf je verantwoordelijkheid te nemen ? 
  • Willen wij de Chocolademelkloop zonder evenementen terrein, zonder verloting, zonder gezamenlijke start, zonder warming up, zonder tasjes tent, zonder Chocolademelk ( want voedsel, dus QR code check verplicht)  organiseren? Wat blijft er dan over? 
  • We hebben dit alles en nog wat extra hobbels afgewogen en moeten besluiten:  het kan niet anders. 

Het doel van de Stichting Chocolademelkloop is om sport en bewegen in onze hoofden te combineren met heel veel positieve taal en emoties. Laten we dat vooral blijven doen. 

We vragen jullie daarom om in de week van de Chocolademelkloop wel lekker naar het bos te gaan en alsnog je ronde te lopen, bij landgoed Beerschoten of op een ander mooie plek.  Stuur een foto die we mogen plaatsen op onze Instagram/Facebook pagina hoe jij de alternatieve Chocolademelkloop hebt vormgegeven. En blijf de woordenschat rondom bewegen en hardlopen in je hoofd aanvullen met veel positieve begrippen. 

Praktisch 

Zoals ook in onze algemene voorwaarden staat, vindt er geen restitutie van inschrijfgeld plaats. Je kunt je in 2022 wel inschrijven met korting. Je krijgt in sept 2022 per persoon een eenmalige kortingscode toegestuurd, waarmee je korting krijgt op het inschrijfgeld, ter hoogte van het in 2021 betaalde bedrag. Wij hebben wel al kosten gemaakt in 2021, maar proberen zonder verhoging van het lage inschrijfgeld  de begroting rond te krijgen in 2022.

Zondag 27-11-2022
Volgend jaar organiseren wij met het huidige bestuur voor de laatste keer de Chocolademelkloop, indien mogelijk. We hebben het organiseren al die jaren  fantastisch gevonden en willen graag het stokje over geven. 

We spannen ons in 2022 nog 1x maximaal voor jullie in om er een geweldige editie van te maken. Zet je het in de agenda? Heel graag tot dan! 

NB Wil jij de Chocolademelkloop wel overnemen en heb je ambities om een nieuw bestuur te vormen? 

Klik dan hier

Chocolademelkloop 
trots- sport- plezier- natuur- vrolijk- gezellig- bewegen- fijn- buiten- samen- stoer- gezond- verbinden- feestje- rennen- kracht- opgewekt- doorzetten- buiten- vriendelijk- prestatie- sterk- waardering- herinnering- voldaan- milieuvriendelijk- leuk– chocolademelk- bos- sportief- conditie- top!

disclaimer: De organisatie kan niet garanderen dat de Chocolademelkloop in 2022 doorgaat. De korting is niet inwisselbaar voor geld. Aan deze e-mail kunnen geen rechten worden ontleent.

 
 
 
 
 
 

 

 We houden ons aan de geldende maatregelen.